Apple åtgärdar två utnyttjade säkerhetsbrister i IOS och Mac OS

Apple åtgärdar två utnyttjade säkerhetsbrister i IOS och Mac OS

Apple har nyligen åtgärdat två säkerhetsbrister som utnyttjades av cyberbrottslingar för att få åtkomst till användares privata data. Dessa brister fanns i både IOS och Mac OS, vilket gör att användare av båda operativsystemen måste uppdatera sina enheter för att skydda sig mot dessa hot. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på dessa brister och vad användare kan göra för att skydda sig.

Vad är de två säkerhetsbristerna?

De två säkerhetsbristerna som Apple har åtgärdat är kända som CVE-2021-1782 och CVE-2021-1870. Den första bristerna är en så kallad ”privilege escalation” som gör att en angripare kan få åtkomst till en användares privata data. Den andra bristerna är en ”memory corruption” som gör att en angripare kan ta över en enhet och få åtkomst till användarens data. Båda bristerna är kritiska och kan leda till stora problem om de inte åtgärdas.

Vad kan användare göra för att skydda sig?

För att skydda sig mot dessa brister måste användare uppdatera sina enheter till den senaste versionen av IOS eller Mac OS. Apple har släppt uppdateringar för båda operativsystemen som åtgärdar dessa brister. Användare bör också se till att de har aktiverat tvåfaktorsautentisering för att skydda sina enheter mot obehörig åtkomst. Det är också viktigt att användare håller sina enheter uppdaterade med de senaste säkerhetsuppdateringarna från Apple.

Vad är Apple gör för att skydda användare?

Apple har tagit stora steg för att skydda användare från dessa brister. Företaget har släppt uppdateringar för både IOS och Mac OS som åtgärdar bristerna. Apple har också infört nya säkerhetsfunktioner som gör det svårare för angripare att ta över en enhet. Företaget har också infört nya funktioner som gör det lättare för användare att hålla sina enheter uppdaterade med de senaste säkerhetsuppdateringarna.

Slutsats

Apple har åtgärdat två utnyttjade säkerhetsbrister som utnyttjades av cyberbrottslingar för att få åtkomst till användares privata data. För att skydda sig mot dessa brister måste användare uppdatera sina enheter till den senaste versionen av IOS eller Mac OS. Apple har också infört nya säkerhetsfunktioner som gör det svårare för angripare att ta över en enhet. Detta innehåll är en sammanfattning av nyheter från Macworld.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *