Apple höjer priserna på iCloud

Apple höjer priserna på iCloud

Apple har nyligen meddelat att de kommer att höja priserna på iCloud-lagring. Det är första gången sedan lanseringen av iCloud 2011 som Apple har ändrat priserna. Förändringarna kommer att träda i kraft den 1 juli 2021.

Vad är iCloud?

iCloud är Apples molnlagringstjänst som låter användare lagra och synkronisera data mellan olika Apple-enheter. Det är ett enkelt sätt att säkerhetskopiera och dela filer, bilder, musik och annat innehåll mellan olika Apple-enheter. iCloud är också ett bra sätt att hålla kontakter, kalendrar och anteckningar synkroniserade mellan olika Apple-enheter.

Vad är förändringarna?

Förändringarna innebär att priserna för iCloud-lagring höjs från $0,99 per månad till $2,99 per månad för 50 GB lagring. Priset för 200 GB lagring höjs från $2,99 per månad till $9,99 per månad. Priset för 2 TB lagring höjs från $9,99 per månad till $19,99 per månad. Priset för 5 TB lagring höjs från $19,99 per månad till $49,99 per månad.

Varför höjer Apple priserna?

Apple har inte gett någon specifik anledning till prishöjningen, men det är troligt att det är för att täcka de ökade kostnaderna för att hålla iCloud-tjänsten uppdaterad och säker. Apple har också nyligen lanserat nya funktioner som iCloud Drive, iCloud Photos och iCloud Backup, vilket kan ha bidragit till prishöjningen.

Vad betyder detta för användare?

För de flesta användare kommer prishöjningen inte att ha någon stor inverkan. De flesta användare använder mindre än 50 GB lagring, så prishöjningen kommer inte att påverka dem. För användare som använder mer än 50 GB lagring kommer prishöjningen att ha en större inverkan. De kommer att behöva betala mer för att få tillgång till samma mängd lagring.

Slutsats

Apple har nyligen meddelat att de kommer att höja priserna på iCloud-lagring. Förändringarna kommer att träda i kraft den 1 juli 2021. Priserna för 50 GB, 200 GB, 2 TB och 5 TB lagring höjs. Apple har inte gett någon specifik anledning till prishöjningen, men det är troligt att det är för att täcka de ökade kostnaderna för att hålla iCloud-tjänsten uppdaterad och säker. För de flesta användare kommer prishöjningen inte att ha någon stor inverkan, men för användare som använder mer än 50 GB lagring kommer det att ha en större inverkan. Detta innehåll är en sammanfattning av nyheter från Macworld.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *