Tips för att använda mobilen utomlands

Ska du resa utomlands men funderar på om du skall ta med dig mobilen eller inte? Kanske har du läst om hur roaming-kostnader kan äta upp stora delar av dina pengar och funderar därför på att lämna den hemma istället eller i alla fall ha den avstängd under större delen av tiden som du befinner dig utomlands. Då är du inte ensam. Det finns dock ett par saker du kan tänka på för att lösa det hela, och slippa stora räkningar för mobilen då du kommer hem. Genom att informera dig om dessa saker kan du med fördel ta bättre beslut för din tid i det land du valt att resa till.

Börja med att se över möjligheten till ett esim

Det första du bör göra är att fundera över om ett resa esim är smart att använda dig av för just din resa. Detta är en smart lösning för alla slags resor men kanske främst om du väljer att resa utanför EU eftersom roaming-kostnaderna där kan bli extra höga. Ett esim är enkelt sagt en integrerad lösning för ditt sim-kort, som gör att du inte behöver förlita dig på fysiska sim och istället kan ladda ned ett tillfälligt sim – ett esim – som du använder under din tid i landet. Detta är ny teknik som kommer att integreras allt mer i de flesta slags enheter, speciellt med tanke på att vi reser mer än någonsin förut.

Det finns ett par saker du behöver ta reda på i förväg om du skall använda dig av denna teknik. Detta för att kunna ta rätt beslut för just dig.

1.       Kontrollera att din telefon är kompatibel med esim

Du bör naturligtvis inte köpa teknik som inte är kompatibel med din telefon. De flesta nya telefoner, både för android och iphone fungerar med esim-teknik och du kan kontrollera detta med din operatör eller butiken där du köpte din telefon. Detta är ett viktigt steg eftersom du inte vill riskera att hamna i en situation där du betalat för ett esim som du sedan inte kan använda.

2.       Jämför försäljare för esim som är bra i det land du skall resa till

Det finns flera möjligheter att handla esim av bra kvalitet om du bara söker efter en försäljare som verkligen tillhanda har den typ av produkt som du vill ha. Bra kvalitet är nödvändigt för att du skall minska risken för eventuella problem under din tid på resande fot. Läs gärna omdömen för att hitta rätt val för dig och se vad andra har tyckt om sin upplevelse av en viss esim försäljare.

Viktigt att notera om du vill använda ett esim är att du alltid bör kontrollera hur du skall aktivera det på enklast möjliga sätt samt om din telefon tillåter två sim-kort eller om du behöver plocka ut ditt fysiska kort för att på så vis kunna använda ditt esim. Det finns mycket bra information att hitta för att ta reda på detta och du kan alltid vända dig till din operatör för att få svar eller läsa på Internet.

Kontrollera dina laddare

Nästa viktiga sak för att se till att du kan använda din telefon på bästa möjliga sätt när du är utomlands är att se till att du har laddare som fungerar. Alla länder erbjuder inte samma typ av eluttag och du kan komma att behöva ha en omvandlare som du kan använda när du är på plats för att kunna ladda telefonen på allra bästa sätt. Detta är enkelt att köpa i förväg i vilken elektronikbutik som helst men du kan också hitta dessa på flygplatser och på plats i landet du skall åka till i de allra flesta fall. Billigast är oftast att helt enkelt göra ditt köp innan du reser iväg till det land du har planerat att spendera tid i.

Glöm inte att använda gratis wifi när det går

Även om det finns mycket att vinna på att använda ett esim då du befinner dig utomlands och det alltid är värt det att investera i ett så kan du också ha med dig att det alltid är smart att använda gratis wifi när det finns möjlighet till det, även då du är utomlands. Då kommer du att kunna spara pengar som du istället kan använda till annat och roligare saker under din resa samtidigt som du har en bra telefonuppkoppling.

God planering är A&O för en bra resa

Med god planering kommer du att komma en bra bit på vägen för att se till att du tar rätt beslut på vägen för just dig och dina behov. Alla behöver trots allt kunna använda telefonen dagligen i en värld där vi till stor del förlitar oss på digitala lösningar. Det hela handlar om att på ett positivt sätt kombinera de tekniker som finns för att du skall få en bra resa. Detta är en enkel teknik som du enkelt och tydligt kan satsa på, utan att det skall vara komplicerat. Allt du behöver för att använda ett esim är en giltig email-adress samt ett betalkort som du kan betala för ditt sim-kort med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *