Välja rätt: Jämförelse mellan 15-tums Macbook Air och 14-tums Macbook Pro

Välja rätt: Jämförelse mellan 15-tums Macbook Air och 14-tums Macbook Pro

När det gäller att välja en bärbar dator är det viktigt att veta vilken som är bäst för dina behov. Apple har två populära bärbara datorer, 15-tums Macbook Air och 14-tums Macbook Pro. Båda är kraftfulla och användarvänliga, men det finns vissa skillnader som du bör ta hänsyn till när du väljer en.

Design och portabilitet

Macbook Air är Apples mest portabla bärbara dator. Den är lätt och har ett slankt, modern design. Den är också mycket tyst och har en lång batteritid. Macbook Pro är också lätt, men inte lika portabel som Macbook Air. Den har en mer robust design och är lite tyngre. Den har också en kortare batteritid.

Prestanda

Macbook Air är utrustad med en 8:e generationens Intel Core-processor och har upp till 16 GB RAM. Det är tillräckligt för att köra de flesta program och spel. Macbook Pro har en 9:e generationens Intel Core-processor och upp till 32 GB RAM. Det är mer än tillräckligt för att köra de flesta program och spel, och är bättre lämpat för krävande uppgifter som att redigera videor eller spela grafikintensiva spel.

Grafik

Macbook Air har en Intel UHD Graphics 617-grafikprocessor som är tillräcklig för att köra de flesta program och spel. Macbook Pro har en Intel Iris Plus Graphics 655-grafikprocessor som är bättre lämpad för krävande uppgifter som att redigera videor eller spela grafikintensiva spel.

Skärm

Macbook Air har en 15-tums Retina-skärm med True Tone-teknik. Det ger en hög upplösning och färgåtergivning. Macbook Pro har en 14-tums Retina-skärm med True Tone-teknik. Det ger också en hög upplösning och färgåtergivning, men är lite mindre än Macbook Air.

Anslutningar

Macbook Air har två USB-C-portar, en 3,5 mm hörlursutgång och en Thunderbolt 3-port. Macbook Pro har fyra USB-C-portar, en 3,5 mm hörlursutgång och en Thunderbolt 3-port. Det ger dig fler anslutningsmöjligheter.

Pris

Macbook Air är den billigare av de två datorerna. Den kostar cirka 10 000 kronor. Macbook Pro är den dyrare av de två datorerna. Den kostar cirka 15 000 kronor.

Slutsats

Macbook Air är Apples mest portabla bärbara dator och har en 8:e generationens Intel Core-processor och upp till 16 GB RAM. Det är tillräckligt för att köra de flesta program och spel. Macbook Pro har en 9:e generationens Intel Core-processor och upp till 32 GB RAM. Det är mer än tillräckligt för att köra de flesta program och spel, och är bättre lämpat för krävande uppgifter som att redigera videor eller spela grafikintensiva spel. Macbook Air är den billigare av de två datorerna, medan Macbook Pro har fler anslutningsmöjligheter. Det är upp till dig att avgöra vilken av de två datorerna som är bäst för dina behov.

Detta innehåll är en sammanfattning av nyheter från Macworld. Med hjälp av denna artikel kan du jämföra 15-tums Macbook Air och 14-tums Macbook Pro och välja den som passar bäst för dina behov.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *